MENU

Am absolvit masteratul la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, ca parte a clasei 2015 cu un proiect de diplomă bazat pe interesul în Arhitectura tradițională japoneză și o disertație care leagă limbajul arhitectural în Arhitectura tradițională românească și japoneză arhitectură vernaculară. Accentul proiectului este relația dintre spațiul interior și spațiul exterior; soluția mea pentru un centru cultural japonez din București a fost să reinterpretez limbajul și motivele arhitecturale tradiționale șintoare într-o formă modernă. Acest interes stă la baza cercetării mele postuniversitare în domeniul limbajului arhitectural, doctoratul meu este intitulat „Arhitectură tradițională românească și japoneză - similaritate, diferență și controversă” în care analizez diferitele tipuri de arhitectură tradițională și le compar pe cele două pentru a genera un ghid de creere a arhitecturii contemporane bazate pe mijloace și concepte tradiționale.

Întotdeauna am avut un interes profund pentru toate formele de arhitectură, artă și design. Cât am fost la școala de arhitectură, am fost implicat în planificarea și execuția muzeului Universității Ion Mincu, precum și în crearea și implementarea expoziției permanente „Arhitecți Creatori de Patrimoniu” la U.A.U.I.M. precum și expoziția temporară o artă Institutul Cultural Român sub tutela prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman. În al patrulea an la U.A.U.I.M., am participat și am ajuns să fiu în selecția finalistă pentru extinderea Academiei de Studii Economice din București prin utilizarea conceptului de arhitectură origami. În timp ce eram încă în școala de arhitectură, mi-am manifestat capacitățile artistice și grafice participând și câștigând primul loc la prima competiție de ilustrare a The East European Comic Con în 2013 și fiind publicată, am câștigat locul doi în „Mute Comic” din Manga Zen Almanach ”Vol. 5 în același an. Interesul meu de a crea soluții unice particulare a fost evident, prin faptul că am ajuns finalist în cadrul concursului Justiția Blocului și faptul că proiectul meu numit „The Justice Cube” a fost expus la Ministerul Justiției din România în vara lui 2014. După absolvirea, am început să lucrez în domeniul arhitecturii, dar nu mi-am pierdut niciodată interesul pentru designul interior, lucrând la proiecte diverse, de la apartamente și case cu diferite funcții, cum ar fi: crearea și proiectarea unui penthouse în 2016, proiectarea unei săli de nuntă în 2017 și, cel mai recent, a unui Centru de creație pentru copii numit „jou jou” din Ploiești, anul acesta. În timp ce am lucrat la o serie de proiecte diferite, am participat la competiția internațională de arhitectură Tiny House în vara anului 2017 alături de M. Arch. Victor Felix Mocanu unde am creat o casă unică de dimensiuni reduse, care avea o formă impresionantă. În toamna anului 2017, am făcut o echipă bună cu Victor Felix Mocanu și am câștigat locul doi la competiția City Business Center Timișoara pentru reproiectarea cele două holuri ale clădirilor de birouri, unde am generat o zonă de ședere inovatoare, care poate fi folosită cu efort minim și creează o șansă de a lua un minut și de a vă relaxa într-un loc în continuă mișcare. În ultimii doi ani nu am ignorat pasiunea mea pentru artă și arta mea grafică a fost publicată în volumele de poezie: „Poeme Belagine” în 2016, „Mithologie Pelasga” în 2017 și „Miracolul Reintregirii” în această primăvară și mă pregătesc, în prezent, pentru a organiza propria mea expoziție de artă grafică.

În perioada de izolare cauzată de pandemia globală, mi-am folosit abilitățile grafice pentru a oferi copiilor linii de artă pentru colorat gratuite, în episoadele săptămânale de la „Școala de animale mitice”, precum și un capitol special de Paște cu iepurasul de Paști și familia sa.